بررسی اثرضد میکروبی و هم افزایی آنتی بیوتیک اریترومایسین و داروی گیاهی تجاری با مواد موثره آویشن باغی، شیرین بیان و انیسون بر باکتری سالمونلا تیفی موریوم در جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده بیوفناوری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

2 دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان

3 علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

سالمونلا‌تیفی‌موریوم یکی از عوامل اصلی مسمومیت‌غذایی در انسان با منشا حیوانی است. استفاده طولانی مدت و بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به ایجاد سویه‌های پاتوژن مقاوم به دارو شده است. لذا جایگزین کردن مواد کم‌ضرر از جمله گیاهان‌دارویی ضروری به‌نظر می‌رسد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی و هم‌افزایی اریترومایسین و داروی‌گیاهی کالیک® که شامل مواد موثره آویشن‌باغی، شیرین‌بیان و انیسون است به‌منظور کاهش عفونت سالمونلاتیفی‌موریوم در جوجه‌‌های گوشتی انجام شد.40 جوجه یک‌ روزه راس 308 با سویه استاندارد سالمونلا‌تیفی‌موریوم القا عفونت و در سه گروه درمان و گروه کنترل منفی تقسیم شدند و در روزهای چهار و دوازده پس از انجام مرگ با ترحم از طریق روش شمارش‌کلنی در بافت کبد و طحال مورد بررسی قرار گرفتند.بیشترین میزان باکتری در گروه کنترل مشاهده شد. پس از آن بیشترین میزان باکتری در گروه کالیک و گروه اریترومایسین اختصاص داشت که میزان اختلاف بین این دو گروه معنی‌دار نبود و کمترین میزان باکتری در گروه درمان هم‌زمان با کالیک و اریترومایسین اختصاص داشت که با گروه‌های دیگر اختلاف معنی‌داری داشت. کالیک در کاهش عفونت سالمونلاتیفی‌موریوم موثر می‌باشد و کالیک و اریترومایسین بهترین روش مقابله در باکتری سالمونلا‌تیفی‌موریوم در مطالعه حاضر است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Survey the Antimicrobial and Synergistic Effect of the Antibiotic Erythromycin and Commercial Herbal Medicine with Active Ingredients of Thymus vulgaris, Glycyrrhiza glabra and Anise pimpinella on Salmonella Typhimurium Bacteria in Broilers

نویسندگان [English]

  • maedeh taji 1
  • Hamid Staji 2
  • sahar Ghaffarikhaligh 2
  • Seyedhesamodin Emadichashmi 3
1 Master's student, Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Semnan University, Semnan, Iran
2 Semnan university
3 Clinical Science ,veterinary faculty, semnan university, semnan, Iran
چکیده [English]

Salmonella typhimurium is one of the main causes of food poisoning in humans of animal origin. Long-term and indiscriminate use of antibiotics has led to the development of drug-resistant pathogen strains. Therefore, it seems necessary to replace less harmful substances including medicinal plants.
The present study was conducted with the aim of investigating the antimicrobial and synergistic effect of the erythromycin and Culic®, which includes active ingredients of thyme, licorice, and anise, in order to reduce infection of S. typhimurium in broilers.
40 one-day-old Ross 308 chickens were infected with the standard strain of S. typhimurium and were divided into three treatment groups and a negative control group, and on the fourth and twelfth days after euthanasia, they were examined by colony counting method.
The highest bacterial load was observed in the control group. After that, the highest bacterial load was assigned to the culic group and erythromycin group. Finally, the lowest bacterial load was assigned to the treatment group with culic and erythromycin, which was significantly different from other groups.
Culic is effective in reducing S. typhimurium infection, and culic and erythromycin are the best methods of dealing with S. typhimurium in this study.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Thymus vulgaris
  • Erythromycin
  • Broiler
  • Salmonella typhimurium
  • Glycyrrhiza glabra
Al-kassie, G. A. M., Mohammed, M. F., Hamood, M. F., & Jameel, Y. J. (2008). The Effect of Anise and Rosemary on the Microbial Balance in Gastro Intestinal Tract for Broiler Chicks. 7(6), 610–612.
 
Alagawany, M., Elnesr, S. S., Farag, M. R., El-Hack, M. E. A., Khafaga, A. F., Taha, A. E., Tiwari, R., Yatoo, M. I., Bhatt, P., Marappan, G., & Dhama, K. (2019). Use of licorice (Glycyrrhiza glabra) herb as a feed additive in poultry: Current knowledge and prospects. Animals, 9(8). https://doi.org/10.3390/ani9080536
 
Du, E., Gan, L., Li, Z., Wang, W., Liu, D., & Guo, Y. (2015). In vitro antibacterial activity of thymol and carvacrol and their effects on broiler chickens challenged with Clostridium perfringens. Journal of animal science and biotechnology, 6(1), 1–12.
 
Eslami, N., Anzabi, Y., & Nourazar, M. A. (2022). The Role of Thymus Vulgaris Essential Oil on the Rate of Fecal Excretion of Salmonella Typhimurium in Broilers Infected with Bacteria. 6(4), 157–167. https://doi.org/10.22034/jzd.2022.15683
 
Fàbrega, A., & Vila, J. (2013). Salmonella enterica serovar Typhimurium skills to succeed in the host: Virulence and regulation. Clinical Microbiology Reviews, 26(2), 308–341. https://doi.org/10.1128/CMR.00066-12
 
Gerivani, B., Staji, H., Rassouli, M., Ghazaleh, N., & Vayeghan, A. J. (2020). Co-administration of erythromycin and leech salivary extract alleviates osteomyelitis in rats induced by methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Veterinary and Comparative Orthopaedics and Traumatology, 33(04), 243–251.
 
Gholami-Ahangaran, M., Ahmadi-Dastgerdi, A., & Karimi-Dehkordi, M. (2020). Thymol and carvacrol; as antibiotic alternative in green healthy poultry production. Plant Biotechnology Persa, 2(1), 22–25. https://doi.org/10.29252/pbp.2.1.22
 
Huberman, Y. D., Caballero-García, M., Rojas, R., Ascanio, S., Olmos, L. H., Malena, R., Lomónaco, J., Nievas, P., Chero, P., Lévano-Gracía, J., & Mendoza-Espinoza, A. (2022). The Efficacy of a Trivalent Inactivated Salmonella Vaccine Combined with the Live S. Gallinarum 9R Vaccine in Young Layers after Experimental Infections with S. Enteritidis, S. Typhimurium, and S. Infantis. Vaccines, 10(7), 1–13. https://doi.org/10.3390/vaccines10071113
 
Humphrey, T., & Jørgensen, F. (2006). Pathogens on meat and infection in animals–Establishing a relationship using Campylobacter and Salmonella as examples. Meat Science, 74(1), 89–97.
 
(http://knowtechphar.com)
 
Jebelli Javan, A. (1394). Combinational effects of Trachyspermum ammi and Zataria multiflora Boiss essential oils on some pathogenic food-borne bacteria. Koomesh, 17(2), 374–383. http://koomeshjournal.semums.ac.ir/article-1-2779-en.html
 
Jorgensen, F., Bailey, R., Williams, S., Henderson, P., Wareing, D. R. A., Bolton, F. J., Frost, J. A., Ward, L., & Humphrey, T. J. (2002). Prevalence and numbers of Salmonella and Campylobacter spp. on raw, whole chickens in relation to sampling methods. International Journal of Food Microbiology, 76(1–2), 151–164.
https://doi.org/10.1016/S0168-1605(02)00027-2
 
Kalantar, M., Hosseini, S. M., Yang, L., Haider, S., & Raza, A. (2017). Performance , Immune , and Carcass Characteristics of Broiler Chickens as Affected by Thyme and Licorice or Enzyme Supplemented Diets. 105–109. https://doi.org/10.4236/ojas.2017.72009
 
Li, H. P., Wang, H., D’Aoust, J. Y., & Maurer, J. (2013). Food Microbiology: Fundamentals and Frontiers, ; Salmonella species; Doyle, MP, Buchanan, R., Eds. ASM Press: Washington, DC, USA.
 
Lopes, P. D., Freitas Neto, O. C., Batista, D. F. A., Denadai, J., Alarcon, M. F. F., Almeida, A. M., Vasconcelos, R. O., Setta, A., Barrow, P. A., & Berchieri, A. (2016). Experimental infection of chickens by a flagellated motile strain of Salmonella enterica serovar Gallinarum biovar Gallinarum. Veterinary Journal, 214, 40–46. https://doi.org/10.1016/j.tvjl.2016.05.006
 
M., D., T., Z. S., M., T. G., & Khavari, A. (2006). Evaluation of Antimicrobial Effects of 4 Medicinal Plants Against Salmonella typhymurium and Comparision them with Common Antibiotics in Veterinary Medicine. Journal of Medicinal Plants, 5(20), 21. https://www.magiran.com/paper/413014 LK  - https://www.magiran.com/paper/413014
 
Mahady, G. B., Pendland, S. L., Stoia, A., Hamill, F. A., Fabricant, D., Dietz, B. M., & Chadwick, L. R. (2005). In vitro susceptibility of Helicobacter pylori to botanical extracts used traditionally for the treatment of gastrointestinal disorders. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives, 19(11), 988–991.
 
Park, M., Horn, L., Lappi, V., Boxrud, D., Hedberg, C., & Jeon, B. (2022). Antimicrobial Synergy between Aminoglycosides and Licorice Extract in Listeria monocytogenes. Pathogens, 11(4), 440.
Reda, F. M., Farahat, M., Attia, G., & Alagawany, M. (2021). Dietary effect of licorice (Glycyrrhiza glabra) on quail performance, carcass, blood metabolites and intestinal microbiota. Poultry Science, 101266. https://doi.org/10.1016/j.psj.2021.101266
 
Shurson, G. C., Øverland, M., Mydland, L. T., Skrede, A., Pearlin, B. V., Muthuvel, S., Govidasamy, P., Villavan, M., Alagawany, M., Ragab Farag, M., Dhama, K., Gopi, M., Oluwafemi, R. A., Olawale, A. I., Alagbe, J. O., Kore, K. B., Pathak, A. K., & Gadekar, Y. P. (2020). Recent Trends in the Utilization of Medicinal Plants As. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 104(1), 5–11. https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2017.11.010
 
Sun, W., Shahrajabian, M. H., & Cheng, Q. (2019).  Anise ( Pimpinella anisum L .), a dominant spice and traditional medicinal herb for both food and medicinal purposes . Cogent Biology, 5(1), 1673688. https://doi.org/10.1080/23312025.2019.1673688
 
Valadez, A. M., Lana, C. A., Tu, S.-I., Morgan, M. T., & Bhunia, A. K. (2009). Evanescent wave fiber optic biosensor for Salmonella detection in food. Sensors, 9(7), 5810–5824.
 
Woc-Colburn, L., & Bobak, D. A. (2009). The expanding spectrum of disease due to Salmonella: An international perspective. Current Infectious Disease Reports, 11(2), 120–124. https://doi.org/10.1007/s11908-009-0018-2
 
Zhou, Z., Pan, C., Lu, Y., Gao, Y., Liu, W., Yin, P., & Yu, X. (2017). Combination of erythromycin and curcumin alleviates Staphylococcus aureus induced osteomyelitis in rats. Frontiers in Cellular and Infection Microbiology, 7(AUG), 1–6. https://doi.org/10.3389/fcimb.2017.00379