ذرت و تنوع در فرآورده های جانبی

نویسنده

چکیده

ذرت معمولاً به عنوان بخش ثابت خوراک حیوانات در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. دانه ذرت:اصلی ترین منبع انرژی جیره های طیور میباشد(انرژی متابولیسمی=  3/12مگاکالری/کیلوگرم و پروتئین= %10). گلوتن ذرت: پس از جدا کردن نشاسته و سایر اجزا ذرت،پروتئین آبگیری شده ای بنام گلوتن بدست می آید.  پروتئین و چربی آن به ترتیب حدود 60% و 3% است. این محصول یکی از بهترین منابع پروتئینی جهت افزودن به خوراک دام و طیور است.  کنجاله گلوتن ذرت و خوراک گلوتن ذرت: از فرآورده های جانبی آسیاب مرطوب ذرت میباشند.کنجاله گلوتن و خوراک گلوتن ذرت به ترتیب حاوی 60 و 20% پروتئین خام میباشند. به دلیل اینکه ۵۵ درصد از پروتئین این ماده خوراکی ارزشمند از نوع عبوری میباشد،میتوان از آن در تغذیه گاوهای شیرده استفاده کرد. کنجاله جرم ذرت: در کارخانه روغن کشی پس از روغن گیری از جرم ذرت از طریق فشردن آن کنجاله ذرت باقی می ماند. این ماده حاوی حدود 20% نشاسته و 10 الی 14% چربی است. سبوس ذرت: حدود 22% نشاسته  4% چربی و 12% پروتئین تشکیل شده. گلوتن مایع:از دانه های ذرت با روش تبخیر و در شرایط  خلاء به دست می آید.گلوتن مایع حاوی 1% چربی و بخش زیادی از پروتئین محلول در دانه ذرت است و بهترین روش استفاده از آن به صورت مایع میباشد. میتوان آن را با ملاس مخلوط کرد که در نتیجه محصول نهایی از انرژی، پروتئین و قند بالایی برخوردار خواهد بود. نتیجه:ذرت و فرآورده های جانبی آن از پرکاربرترین و با ارزش ترین اقلام جیره غذایی دام و طیور بوده که علاوه بر آنکه منبع غنی انرژی و در اکثر فرآورده ها غنی از پروتئین میباشد بدلیل داشتن حداقل 3% چربی در انواع محصولات میتواند ضرورت افزودن چربی به جیره را کاسته، از ایجاد گرد و غبار در جیره جلوگیری کرده و علاوه بر آن باعث کم شدن حرارت افزایشی میگردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

-

نویسنده [English]

  • - -